Du kan vidta en massa åtgärder för att försöka bli av med inbrottstjuvar. Larm och kameraövervakning är de allra säkraste sätten men det finns även små finurliga sätt att ta till på egen hand. Kanske genom timer till huset eller ha en ficklampa liggandes bakom dörren för att lysa tjuven i ansiktet med när hen är på väg in.

En plötslig belysning av en ficklampa vid husets innerdörrar när en inbrottstjuv är på väg att ta sig in kan vara väldigt avskräckande för personen. Kanske personen inte trodde att någon var hemma. Se till att skaffa en riktigt stark ficklampa och gärna en som avger flimmer på något sätt. Idag finns det massor av olika ficklampor att köpa.

Ha ficklampan redo vid hemmets alla innerdörrar

Att lägga en ficklampa vid husets alla innerdörrar kan vara en riktigt smart sak att göra. Du bör även ha belysning att ta till hands vid ytterdörrarna där tjuven brukar ta sig in. Dock beror det på vilka innerdörrar det handlar om. En innerdörr av massiv ek gör att tjuven kanske inte ser lyset bakom om du tänder det. Däremot kan innerdörrar med glas vara perfekta för det ändamålet. Du kan lysa personen rakt i ansiktet och totalblända den med en stark ficklampa.

Lås på dina innerdörrar

Alla innerdörrar har inte lås som en ytterdörr har, men det finns. Det betyder inte att du alltid ska låsa dem när du inte är hemma men har du möjligheten, om du är rädd om dina tillhörigheter, kan det vara en god idé att skaffa just denna typen av innerdörrar. Ju mer hinder som finns för en inbrottstjuv desto bättre. Du kan välja mellan en rad olika låskonstruktioner som exempelvis med nyckel eller som på en toalett med en manick som vrids. Har din dörr inget lås kan du i vissa fall montera på dina egna som du köper i butik. Att ha lås på vissa innerdörrar kan även vara smart om du har klåfingriga barn som gärna vill gå in där de inte hör hemma.

Bästa ficklampan

Om du vill ha din ficklampa för avskräckande syfte så ska du satsa på en rejäl sådan med stark belysning som går att rikta lätt mot olika ändamål. Skaffa en ficklampa som även är bra att ha som ljuskälla vid andra tillfällen, som strömavbrott eller när du ska ut i sommarstugan. Inbrott i sommarstugor är också relativt vanligt och eftersom det är mörkare ute på landet är det viktigt med en ordentlig ficklampa som håller ljuset uppe länge.

För att välja en bra ficklampa kan du läsa på olika bäst i test på nätet. Där listas olika modeller som är bra att ha för olika syften. Välj gärna en som lyser upp stora ytor.