Ficklampan är ett praktiskt sätt att få ljus eftersom man kan bära den med sig och lysa upp där det inte finns några andra ljuskällor. Redan 1898 togs patent på ficklampan i Amerika och sedan har den utvecklats mycket. Ficklamporna nuförtiden har energieffektiva och ljusstarka LED-lampor. Alla bör ha en ficklampa hemma för krissituationer av olika slag, bland annat vid strömavbrott.

Soppåsar av hög kvalitet

Med en ficklampa till hands har man ljus för olika behov, till exempel för att gå ut med soporna. Office Depot har ett stort sortiment av sopsäckar och soppåsar för alla slags sopor och i flera storlekar, färger och tjocklekar. Man knyter enkelt ihop dem och slänger soporna säkert.

Att tänka på vid ficklampsköpet

En ficklampas uppgift är att ge ljus och de finns i många modeller och funktioner för olika användningsområden. Tänk igenom vilka aktiviteter lampan ska användas till innan köpet. Ska du ha den hemma i garaget och källaren räcker det med en svagare ljusstyrka, medan det behövs starkare ljus ute i vildmarken vid jakt och fiske. Ljusstrålen kan vara bred på kort avstånd och smal på långt avstånd och det kan även gå att zooma mellan dessa. Det finns uppladdningsbara ficklampor, men om du inte har möjlighet att ladda dem är det bättre med batteridrivna. Ska ficklampan tåla hårda tag bör den vara vatten- och stötsäker.