Det finns en hel del du som bilägare måste ha koll på, inte minst när det gäller försäkringar och vinterväglag. Oavsett vilken sorts bil du äger finns det viktiga saker som du helt enkelt inte får glömma bort. En av dessa avgörande saker är ficklampan. Läs mer här.

En ficklampa är utmärkt att ha med sig när du vill köpa begagnad bil av bilhandlare, eftersom du måste kunna se ordentligt i alla utrymmen. Att lysa under bilen för att säkerställa att det inte finns rost eller andra skador är viktigt. Det finns dock seriösa bilhandlare som holmgrensbil.se där samtliga objekt går igenom en besiktning innan försäljning. Det är dock viktigt att du som köpare alltid tittar under huven samt i bagageutrymmet och bilens undersida. Läs också noggrant igenom alla serviceprotokoll.

Om olyckan är framme

Som bilägare ska du utrusta din bil med reservdäck och domkraft, men det är minst lika viktigt att du har en ljuskälla om olyckan skulle vara framme och du inte längre kan köra bilen. Blir du strandad någonstans på vägen är ficklampan din bästa vän. Med den kan du se var du är samt signalera att du behöver hjälp. Måste du gå en bit till fots på kvällen eller natten måste du ha en ficklampa. Det är också smart att se till att du har en reflexväst och en fulladdad mobiltelefon. Är det vinter uppskattar du dessutom en varm filt och någon typ av snacks som tål att ligga i bilen, som till exempel druvsocker, choklad eller proteinbars.