För att sprida ditt varumärkes budskap är det bra att ha profilprodukter som du dels kan ge bort till anställda och kunder men också ha liggandes på kontoret. Vanliga profilprodukter är pennor, paraplyer och kepsar men varför inte göra något annorlunda och trycka upp en logga på en ficklampa? Det kan vara särskilt lyckat om du till exempel tillverkar produkter för outdooraktiviteter eller om dina kunder befinner sig i den kategorin.

När du lanserar kampanjer eller när du vill göra lite extra marknadsföring är det inte bara profilprodukter som är viktiga; även nyhetsbrev om en kommande kampanj eller nyhetsbrev till VIP-kunder är vanligt. Att göra utskick på det här viset gör att fler får nys om ditt varumärke och om det förekommer någon speciell lansering eller produkt för tillfället. Ett nyhetsbrev kan du enkelt knåpa ihop själv med rätt verktyg och snygga färger som anspelar på ditt varumärke. Med det ger du tips om kommande produkter till befintliga kunder, eller lockar nya kunder till konverteringar.

Vilken typ av ficklampa kan jag ha som profilprodukt?

För att göra det enkelt för dig så är en mindre ficklampa en perfekt profilprodukt. En mindre modell kan lättare användas till olika ändamål men ändå ha ett bra syfte – att ge ljus vid behov när det inte finns några lampor i närheten. En liten ficklampa är bra för kunder och anställda som arbetar i mörkret, vill ha extra ljus när de är ute på kvällen eller för att vara rustade vid exempelvis strömavbrott. På en mindre ficklampa har du dock mindre plats för att trycka en synlig logga.

Om du är tillverkare av ficklampor överlag och har den produkten i sortimentet kan det vara klokt att trycka en logga på en nylanserad modell som senare kommer att ingå i det nya sortimentet. Börja då med ficklampan som profilprodukt och låt den övergå i det fasta sortimentet när du skickar ut nyhetsbrev om den nya produkten.

Du kan även göra två smarta produkter i en genom att välja en ficklampa och en nyckelring samtidigt. Små ficklampor med metallhake kan enkelt fästas i nyckelknippan eller i bältet så att de lätt kan användas vid behov. Prova att trycka din logga på flera alternativ för att se vilken som går hem bäst.

Den bästa placeringen av loggan på en ficklampa är på handtaget men visst finns det även andra alternativ om du är nyfiken. Lasergravyr är oftast bättre och snyggare än vanliga tryck men det är självklart du som avgör. Det viktiga är att loggan inte försvinner med tiden samt att den syns klart och tydligt även om den må vara liten.

LED-ficklampan är mer pålitlig

Vilken typ av ljuskälla en ficklampa har kan vara avgörande om man vill fortsätta använda den eller inte. LED-belysning är mer pålitligt och mer hållbart. En ficklampa med LED lyser upp tillvaron bättre och den kan generellt användas överallt. Det blir därmed en perfekt present till kunder eller medarbetare.