Många använder idag sin mobiltelefon som ficklampa, då dagens smartphones i princip alltid har det som en inbyggd funktion. En nackdel är dock att de flesta smartphones är känsliga för fukt, minusgrader och att tappas på hårda underlag som asfaltsvägar eller stengolv. Därför kan det vara klokt att investera i en dedikerad ficklampa om man har ett yrke där man jobbar mycket utomhus och/eller under lite tuffare förhållanden. Det kan till exempel handla om yrken där man arbetar i skogen, kör lastbil, är lantbrukare eller jobbar som grävmaskinist.

Ficklampor må vara relativt billiga men att köpa in grävmaskiner, timmerbilar och liknande arbetsfordon kan kosta en slant. Därför är det bra att nätauktionssajten Blinto finns, där man kan köpa arbetsfordon och annan professionell utrustning till sitt företag utan att det behöver kosta skjortan. Blinto har auktioner för allt från bussar, traktorer, grävmaskiner och hjullastare till elverk, solcellspaneler och attefallshus.

Tål tuffa tag

Fördelarna med att ha en dedikerad proffsficklampa är flera. Dessa är betydligt ljusstarkare än ficklampan i en smartphone och dessutom ofta både stöt- och vattentåliga. De tål med andra ord att tappas både i vatten och från rätt höga höjder utan att gå sönder. För en smartphone kan en sådan händelse bli dödsstöten.

Proffsficklampor kostar förstås lite mer än vanliga ficklampor men är väl värda investeringen om man har de behoven. Jobbar man till exempel i något av ovan nämnda yrkena finns det många situationer där man kan få nytta av en sådan ficklampa. Även starka pannlampor kan vara mycket användbara då det innebär att man har båda händerna fria och till exempel kan meka med en motor eller liknande.