En ficklampa kan vara bra att ha vid många olika tillfällen. De finns i flera olika modeller och varianter och samtliga passar bra till olika saker. Men när kan det vara bra att ha en ficklampa?

Vid strömavbrott

Om det blir strömavbrott slutar alla vanliga lampor att fungera och då kan det vara bra att ha en eller flera ficklampor. Det finns lampor som man sätter direkt i ett vägguttag och de börjar lysa direkt när strömmen går. De är alltid laddade och mycket praktiska. Det kan också vara bra att ha en pannlampa till hands när strömmen går. Då kan man använda händerna samtidigt som man lyser upp sin omgivning.

Besök på kyrkogården

När någon närstående har avlidit, och man fått hjälp av en begravningsbyrå som lavendla.se kan det vara läge att gå till kyrkogården för att sköta om en eventuell grav. Många gånger går man dit när det är mörkt och om graven ligger lite avsides kan man behöva en ficklampa för att se var man går. Det är dumt att råka trampa på en grav och dessutom kan man snubbla på stenar, grenar och annat om man inte ser sig för. Många gravar ser också likadana ut och då måste man läsa på dem för att se vilken som är vilken.

I bilen

Det är alltid bra att ha en ficklampa i bilen. Om man blir stående på en mörk väg är det skönt att ha lite ljus och skulle man råka köra på ett djur kan det vara bra att kunna se vart det tar vägen. Men en ficklampa kan man också ta lysa upp vägen framför sig om man måste gå en bit för att hitta en bensinmack eller hjälp på annat sätt. Med ficklampan kan man också signalera, och dessutom syns man betydligt bättre om något skulle hända.

Krislåda

Under senare tid har det pratats allt mer om att man bör skaffa en krislåda med saker som kan behövas under en längre tids strömavbrott eller annan kris. I den lådan är det bra att ha en eller flera ficklampor och batterier till dem. Dessutom är det bra att ha lite konserver, värmeljus och annat.

Välja rätt ficklampa

Det kan vara bra att ha flera olika ficklampor hemma. En liten ficklampa är bra att ha på nyckelringen, en lite större i bilen och i garaget kan en magnetisk ficklampa vara bra att ha. Det är bra att ha ljusstarka ficklampor och det kan vara klokt att testa dem innan man köper dem. Man bör också ha i åtanke att olika batterier har olika lång livslängd. Det kan vara bra att spendera lite mer pengar på batterier. Då vet man att lampan kommer att lysa när man som bäst behöver den.