I dagens samhälle känns det ibland som att de finns allt och lite till att välja bland inom de flesta områden. Vilka bord är snyggast? Vilken barnvagn är mest praktisk? Vilken sorts mobiltelefon passar mig bäst? Ibland behövs det lite guidning och tips. Ett område som många kanske inte har så god insikt i är ficklampor. Att köpa en ficklampa kan låta hur enkelt som helst, men snart inser du att det även där finns många varianter att välja bland och till det ska du även ha batterier och eventuellt laddare.

 

Vilken ficklampa ska du välja?
Kanske var det lättare förr, då det i stort sett bara fanns en sorts ficklampa att välja bland. Trots att det kanske är lite knepigare idag finns möjligheten att hitta just den sortens ficklampa du är ute efter. Det finns alltifrån rätt stora och rejäla lampor till de som är så små att de fungerar att ha som nyckelring. Vilken storlek du än ör ute efter hittar du den garanterat. Givetvis finns det också olika styrkor på ficklamporna. Vissa räcker gott och väl till vardagsbruk, medan andra är utvecklade med stor räckvidd och hög ljusstyrka. Sådana lampor kan vara viktigta att ha till exempel under jakt och insatsstyrka. Utöver detta finns det även ficklampor som fyller andra specifika funktioner. Vissa kan användas under vatten, andra är gjorda av ett riktigt starkt och hårt material som tål mycket. Andra lyser till och med av kroppsvärme. Djungeln av ficklampor är större än vad du tror, så börja utforska den redan idag!

Searching A Dark Building With A Flashlight

 

Batterier och power banks
Förutom själva ficklampan måste du ha någon form av batteri till den. Idag finnas det ett stort urval även vad gäller batterier. Du kan till exempel välja mellan engångsbatterier och laddningsbara batterier. Det finns dessutom ficklampor som ”laddas upp” genom att du skakar på dem.  Har du en ficklampa som är USB-laddbar? Grattis, då kan du dessutom med hjälp av power banks ladda den smidigt. Genom att köpa power banks med tryck kan du dessutom hålla koll på att det är just din laddare – detta passar perfekt för till exempel företag, men även vara kul för dig som privatperson.