Det finns numera ett enormt utbud av appar som du kan ladda ned till din mobiltelefon, varesig du använder dig av en Android, iOS eller något annat operativsystem. Spel och Facebook i all ära, men många av de appar som vi har störst användning av har ett mer praktiskt syfte. Tänk bara på hur många verktyg som mobiltelefoner kan ersätta: kompasser, vattenpass, ordlistor eller alarmklockor. Listan kan göras hur lång som helst. En ficklampa på mobiltelefonen är en av de mest populära apparna som du kan ladda ned och använda dig av på några sekunder. Vilka ska du titta närmare på?

flashlight.se

Kritik av ficklampor på mobiltelefonen

2014 gick ett illasinnat rykte om att Kina och Ryssland använde ficklamps-appar för att samla in information. Det var säkerhetsexperten Gary Miliefskynt, talesman för företaget Snoopwall, som fick uppmärksamhet efter att ha blivit inbjuden till Fox News för att lufta sina teorier om att informationen användes av fiender till USA. Det visade sig snabbt att påståendena inte hade någon grund mer än att apparna, precis som många andra gratis-appar, samlar in anonym information om beteendemönster på internet. Det kan låta ganska skrämmande, men kom ihåg att det är samma procedur som i stort sett alla appar och webbsidor använder sig av. Om detta är något du inte vill vara en del av, eller om du vill veta mer, kan du alltid läsa igenom vilken information apparna önskar att du delar med dig av. Att ladda ned en gratis-app är lika lätt som att hyra komradio eller styra upp ett evenemang på Facebook. Det är dock viktigt att du vet vad du ger dig in på.

Vilka är de bästa apparna?

Behöver du en ficklampa på mobilen? Det finns massor av olika alternativ och de flesta är gratis. Som tidigare diskuterat kommer det dock oftast betyda att du delar med dig av din personliga information och/eller att du får reklam när du använder dig av appen. En av de mest populära apparna är Brightest Flashlight. Med över en miljon recensioner som gett programmet 5 stjärnor på App-Store är denna app ett alternativ som är värt att kolla in. Du kan även hitta den på svenska under namnet Ljusaste Ficklampa Gratis. Appen är utvecklad av GoldenShores Technologies och kommer med diskreta annonser. En annan gigant är appen Tiny Flashlight ® från topputvecklaren Nikolay Ananiev, mannen bakom ett flertal populära ficklampor till mobiltelefonen. Appen har många alternativ som exempelvis blåljus, varningsljus och färgad belysning. Med långt över 100 000 000 nedladdningar är Tiny Flashlight ® den mest populära ficklampan på Androids App-Store och uppdateras regelbundet.